Att tänka på då ni anlitar en städfirma

Det är mycket som ska hinnas med under en arbetsvecka, och att ägna helgen åt städning är kanske inte det roligaste. För att få tiden att räcka till kan man anlita en professionell städfirma.

Skolstädning, trappstädning, kontorsstädning, byggstädning och flyttstädning; dessa var länge de enda städtjänster som köptes men så är det inte idag. Allt fler personer har upptäckt hur värdefullt det är med hemstädning - alla vill vi ju ha rent och snyggt omkring oss. I hemmet ska vi kunna vila och ladda batterierna, men en stökig och smutsig miljö gör oss i stället stressade. Efter en hel arbetsvecka av jobb, hämta och lämna på dagis, handla och laga mat, läxläsning och träning så vill man helst bara kunna ta det lugnt när helgen kommer, och slippa tänka på städning. Genom att anlita en städfirma i Göteborg eller annan ort så får man den där extra tiden som betyder så mycket.

Prenumerera på städning med eller utan tilläggstjänster

Innan man kontaktar en städfirma är det bra att fundera på hur ofta man vill ha hjälp med städningen och vad som ska städas. Kanske är det något rum som inte används så ofta och därmed inte behöver städas varje vecka? I stället för att städfirman lägger tid på ett rum som redan är hyfsat rent så kanske de istället ska lägga lite extra tid på badrummet eller köket? Kanske vill man själv städa varannan vecka? Oftast prenumererar man löpande på städtjänster, och börjar man lite lätt så är det sedan väldigt enkelt att utöka städtjänsten om man upptäcker att behovet är större. De flesta städfirmor erbjuder dessutom olika tilläggstjänster såsom exempelvis fönsterputsning, tvätt och strykning, gräsklippning etc.

Billigast är inte alltid bäst

Bästa sättet att få tag i en bra städfirma är oftast att fråga sina vänner och bekanta om de har någon att rekommendera. Man kan också enkelt göra en sökning på nätet. Kontakta två eller tre olika städfirmor och be om offerter för att sedan jämföra priserna. Är någon av dem väldigt billig ska man se det som ett varningstecken på att firman kanske inte är seriös. Städning kan inte vara gratis och människor måste få rättvist betalt. Välj i stället en städfirma som månar om sin personal och som betalar efter svenska kollektivavtal. Som privatperson kan man få ner priset med hjälp av det statliga RUT-avdraget, så det behöver inte bli så dyrt att anlita en städfirma. Vi tipsar att läsa mer om denna städfirman på denna sida: https://www.städfirmaigöteborg.se

16 Jul 2020

STÄDNING I TOPPKLASS

Marknaden för städföretag är en djungel. På så gott som varje ort i landet kryllar det av städföretag, men långt ifrån alla lever upp till de förväntningar som man som privatperson eller företag ställer på en riktigt bra städning. Här ger vi tips och råd kring hur du ska tänka för att hitta en riktigt bra städleverantör.