STÄDFIRMA FÖRETAG

HITTA BRA STÄDNING TILL FÖRETAGET

Som företagare behöver du bra städning för att din verksamhet ska flyta på utan att du själv ska behöva stå och putsa och feja efter att arbetsdagen egentligen är slut. Bättre är istället att överlåta städningen till en proffsig städfirma så blir jobbet gjort snabbt och inget glöms bort. Men hur hittar man egentligen ett bra städföretag på din ort?

Här listar vi några av de bästa tipsen för att välja ut en städleverantör som du blir riktigt nöjd med och som håller rent på ditt företag varje vecka.

Det är nämligen alldeles för vanligt att företagare råkar ut för slarviga städfirmor som inte levererar tillräckligt hög kvalitet och som kanske inte har extrapersonal om någon skulle vara sjuk. Att komma in till kontoret eller butiken på morgonen och upptäcka att det inte har blivit städat som planerat är inte kul.

Se upp med

För att slippa hamna i en situation där du märker att din nya städleverantör inte lever upp till dina krav och önskemål bör du se upp med följande:

  • Företag som funnits kort tid på marknaden: Om de inte har grundats av någon som kommer från städbranschen så har de troligtvis inte tillräcklig erfarenhet för att kunna leverera resultat som lever upp till dina krav eller önskemål. Välj hellre en leverantör som har funnits i några år för extra trygghet.
  • Väldigt liten personalstab. Finns det extrapersonal som kan hoppa in om någon är sjuk? Se till att ditt nya städföretag kan utfärda någon form av garanti om att det finns personal även vid dessa tillfällen.
  • Dåligt utbildad personal. Se till att städpersonalen har någon form av städutbildning och att de får genomgångar av era säkerhetsrutiner så att du med gott samvete kan lämna över nycklar eller koder till dem.
  • Alldeles för lågt pris. Om du vill ha kvalitet så måste din städpersonal få skäligt betalt. Se hellre till att välja en leverantör som följer gällande kollektivavtal alternativt kan visa på annat sätt att de betalar sina anställda en vettig lön.

Har du specifika hygienkrav? Detta kan till exempel gälla för verksamheter såsom tandvårdskliniker eller skönhetssalonger. Se till att ditt städföretag förstår hur städningen måste utföras och att du får en specialutformad städplan för dina lokaler.

STÄDNING I TOPPKLASS

Marknaden för städföretag är en djungel. På så gott som varje ort i landet kryllar det av städföretag, men långt ifrån alla lever upp till de förväntningar som man som privatperson eller företag ställer på en riktigt bra städning. Här ger vi tips och råd kring hur du ska tänka för att hitta en riktigt bra städleverantör.