Därför bör man även städa trappan

Har du någon gång kommmit in ett sjaskigt trapphus? Det ger oftast en dålig bild av hela fastigheten om man ser smuts i trappan, eller smutsiga väggar och eftersatt underhåll. Man får helt enkelt ett mycket dåligt intryck av fastigheten om trappan och trapphuset är smutsigt. Och tvärtom. Ett välstädat och rent trapphus, gör att alla som kommer in via trapphuset, får ett bra intryck. Det tenderar även att intrycket som man får från trapphuset, om det är smutsigt eller rent och väl städat, som tenderar att föra över på alla dem som bor där. Får man ett negativt intryck av trapphuset, är det lätt hänt att man känner lika för alla dem som bor där. Och det vill man ju sällan, eller hur?

Ett rent trapphus ger gott intryck

Ser man i stället ett fint och rent trapphus när man går in i en bostad, flerfamiljshus eller till en bostadsrättsförening (BRF), så får man ett bra intryck av alla som bor där, och man får ett hemtrvligt intryck av huset. Finns det dessutom fina lampor, väl städade handtag, en fin hiss och ett skinande golv, då får man ett fint intryck. Och det fina intrycket spiller över på dem som bor där. Och helst vill man ju att gästerna som kommer in i trapphuset får ett gott intryck av hela bostaden och alla dem som bor där. Så alla som är måna om de gäster som kommer och hälsar på, bör måna om att även trapphuset och entrén är fin och städad. Det brukar vara krångligt att städa en trappa själv, om man inte är van vid att göra det. Och hur vet man att trappan väl är städad? Då kan det vara bra att anlita en städfirma som kommer och utför en trappstädning i Stockholm.

Hitta en städfirma till trappstädningen

Nu är det inte alla städfirmor som tar på sig att städa en trappa i ett trapphus. Många vill hellre arbeta med hemstädning, och andra tjänster som äger rum hemma hos folk. Då kan det vara bra att enbart leta efter en städfirma som specifikt erbjuder just trappstädning i Stockholm, om det är där man bor. Att städa en trappa går inte i ett nafs. Tvärtom. Det kan krävas att man har erfarenhet av hur man städar; uppifrån och ner. Att man har de rätta redskapen och kan hantera dem på rätt sätt. Till exempel är det knappt någon idé att använda en dammsugare, utan hellre då använda en golvmopp till trappstädningen i Stockholm.

15 Sep 2019

STÄDNING I TOPPKLASS

Marknaden för städföretag är en djungel. På så gott som varje ort i landet kryllar det av städföretag, men långt ifrån alla lever upp till de förväntningar som man som privatperson eller företag ställer på en riktigt bra städning. Här ger vi tips och råd kring hur du ska tänka för att hitta en riktigt bra städleverantör.