Letar du hemstäd i Eskilstuna?

Funderar du på att anlita en städfirma för hemstäd i Eskilstuna? Det är ingen dum idé alls. Tänk dig att komma hem till ett fint och städat hem. Det är inte alltid lätt att åstadkomma det där på egen hand. När man väl har kommit hem efter en lång och hård arbetsdag är det svårt att ta på sig diskhandskarna och ta en trasa och sätta igång. 

Men är det verkligen så viktigt att städa varje vecka? Ser man till att hålla sitt hem rent, kan man undvika smittohärdar. Det räcker med att någon som är förkyld, kommer hem till en och nyser. Miljontals virusbakterier flyger då runt i det rum där personen befinner sig. Sedan räcker det med att man lägger en hand just på det ställe som några av de virusen har hamnat. Tar man sedan på sitt ansikte kan man bli lika förkyld. Så, ja. Man bör städa varje vecka.

Vad bör man göra varje vecka?

Det är otroligt hur mycket det kan bli ostädat om man är en normalstor familj, på två vuxna och tre barn. Det blir många skor i hallen som ligger huller om buller. I barnens rum ligger det smutskläder på golvet i flera högar. Disken står i travar på diskbänken. Kylen svämmar över av olika plastlådor med innehåll som mer eller mindre lever av mögelsvampar.

  • I kök

Varje vecka bör man rengöra spis, ugn och köksgolv. Är diskmaskinen igenproppad av smuts? Då kan man ta ur avloppskorgen. Där kan det samlas många matrester. Spisen och köksfläkten behöver rengöras ordentligt för att inte matrester ska torka på spisen.

  • I badrum

I badrummet bör man alltid rengöra såväl handfat, dusch och toastolen. Handfatet blir ofta översvämmat av hårstrån, tandkrämsfläckar och damm. Där bör man ta med rengöringsmedel minst en gång i veckan så att handfatets ytor blir rena igen. Även toastolens ytor bör rengöras. Både ovanpå toastolens lock, under locket, på toaringen och under den bör man rengöra med en mjuk svamp och rengöringsmedel. Duschen bör rengöras, särskilt golvbrunnen, kranarna och väggar.

  • I vardagsrum

I vardagsrummet kan man torka av fönsterbrädor och soffbordet med en fuktad trasa och rengöringsmedel. Sedan kan man dammsuga golvet och moppa det därefter. Dammsug också gärna soffor och fåtöljer. Damma av bordsdukar, filtar och kuddar.

  • I hallen

Golvet bör dammsugas och alla skor bör samlas på en skohylla. Kläderna kan man hänga upp som ligger på golvet. Alla paraplyer kan samlas i en paraplyhållare. Vantar och mössor kan samlas i en och samma korg. På så sätt kommer man hem till en städad bostad.

15 Nov 2019

STÄDNING I TOPPKLASS

Marknaden för städföretag är en djungel. På så gott som varje ort i landet kryllar det av städföretag, men långt ifrån alla lever upp till de förväntningar som man som privatperson eller företag ställer på en riktigt bra städning. Här ger vi tips och råd kring hur du ska tänka för att hitta en riktigt bra städleverantör.