Rent in i minsta skrymsle

Vid en flytt är det viktigt att det ska vara skinande rent in i minsta hörn och vrå. Men hur går en flyttstädning till och varför är det viktigt att städa efter sig? Och vem utför städningen bäst?

Många känner hur svettdropparna i pannan tränger fram bara de tänker på ordet flyttstädning. Att sköta om ett hem på ett normalt sätt med torkning av ytor, dammsugning och våttorkning, klarar ju de flesta av. Men att städa vid en flytt är något helt annat än att svabba ett golv då och då. I vardagen kan man tycka att sättet man städar på är fullkomligt tillräckligt, men när man kommer in i ett nytt hem så ser man allt med andra ögon. Och om man ska erkänna så är det kanske inte varje vecka som man rengör bakom spisen eller rensar avloppet i duschen. Men det är exakt så man ska tänka när man städar inför en flytt. Varje skrymsle och vrå ska bli så rent som bara är mänskligt möjligt.

En kvinna står och ser över hennes stökiga kök

Ett trevligt välkomnande

Att komma in i sitt nya hem och endast hitta rena ytor vart man än går. Doften av rengöringsmedel och en start helt från noll. Skillnaden att få börja sitt boende så eller att komma in och hitta en gammal strumpa bakom elementet, smulor i skafferiet, fastbränt i ugnen, tjock tova hår i avloppet och fläckar av något onämnbart i toalettstolen. Nej, den inflyttningen får säkert många att vilja vända i dörren och åka tillbaka till den gamla bostaden igen. Och blir första dagen fel så kan det bli svårt att någonsin riktigt trivas på samma sätt som om det börjar bra. Därför är det så oerhört viktigt att man möts av ett rent hem och gärna även att man hittar alla bruksanvisningar, nycklar med mera, som man framöver kommer behöva.

Enkelt som ett, två, tre

Om man vid en flyttstädning tänker att man laddar upp med alla de bästa rengöringsmedlen och hjälpmedlen så är halva loppet klart, för det är omöjligt att få ett bra resultat med fel verktyg. Snabbast, enklast och bäst är att låta proffs utföra städningen genom att anlita en städfirma. Men om man själv vill göra det så ska man börja med det som tar längst tid och är mest besvärligt, eftersom man har mest ork i början. För att sedan slutligen utföra lättare uppgifter som till exempel våttorkning. Vi rekommenderar denna webbsajt: https://www.flyttstädningbromma.net

23 Apr 2020

STÄDNING I TOPPKLASS

Marknaden för städföretag är en djungel. På så gott som varje ort i landet kryllar det av städföretag, men långt ifrån alla lever upp till de förväntningar som man som privatperson eller företag ställer på en riktigt bra städning. Här ger vi tips och råd kring hur du ska tänka för att hitta en riktigt bra städleverantör.