Snyggt och funktionellt

Städning av allmänna ytor i flerbostadshus är viktigt att sköta för trivsel och värdets skull. Det finns olika sätt att hantera städningen på och olika personer som används för städningen.

En städning av allmänna och gemensamma ytor i och runt flerbostadshus som inte sköts blir i förlängningen till och med farlig för boende och besökare. Utomhus kan den bestå av högt gräs och ogräs som går att snubbla på. Kanske nedfallna grenar eller högar med löv som blir hinder. Eller förvuxna buskar som förbipasserande kan riva upp sår på.

Även inomhus kan faror uppstå där man kan snubbla eller halka och därmed trilla och skada sig rejält. Men även om risk för skador uppstår så är det ändå viktigt att hålla en hög standard när det gäller städning av gemensamma ytor av ytterligare en anledning.

Ökat värde och trivsel

Det som kommer in i trapphuset har en tendens att även följa med in i lägenheterna. Därför är det mycket viktigt att trappstädning för brf i Stockholm sköts noggrant och med täta intervaller. Som brf kan man välja vem man anlitar för städningen och hur den ska utföras. Det finns därför många som löst det genom att använda sig av någon av de boende i trapphuset. Ett enkelt sätt att också kunna veta när det behövs städning och kunna gå in snabbt med punktinsatser. Andra använder företag eller har i sin egen organisation anställda som sköter alla trapphus i brf, om det är en större brf. Vilket man väljer bestämmer medlemmarna.

12 Jan 2021

STÄDNING I TOPPKLASS

Marknaden för städföretag är en djungel. På så gott som varje ort i landet kryllar det av städföretag, men långt ifrån alla lever upp till de förväntningar som man som privatperson eller företag ställer på en riktigt bra städning. Här ger vi tips och råd kring hur du ska tänka för att hitta en riktigt bra städleverantör.