Trapphuset är fastighetens hjärta

Trapphuset liknas ofta vid fastighetens hjärta. Det är det första besökare och boende möter. Det är avgörande för hur de uppfattar fastigheten. Städningen är viktig men vad kan man göra mer?

Det första som möter en besökare i en offentlig lokal eller boende i en fastighet är entrén. För den som bor i exempelvis en hyres- eller bostadsrätt är trapphuset något man vistas i varje dag. Välstädade entréer och trapphus är därför viktigt för trivseln. Förutom aspekten med trivsel, om man inte har välstädade trapphus kan det uppstå olyckor och till och med bränder. Det är inte bara städningen som spelar roll, ett vackert trapphus förmedlar stil och elegans.

Varför är det så viktigt med välstädade trappor?

När det kommer till fastigheter där människor bor är välstädade trappor viktigt för trivseln men även känslan av trygghet. Samlas det grus, papper och andra föremål i trapporna kan det också lätt ske olyckor om någon halkar. I trapphus bildas det gärna högtryck som rör upp damm och skadliga partiklar. Detta kan smyga sig in i bostäderna vilket kan vara farligt för hälsan. Ja, listan kan göras lång. Det är också viktigt att städa rätt och den som äger en fastighet har många gånger igen att anlita ett proffs. Inte bara för att arbetet är tungt utan det ska göras regelbundet och tar tid. Vintertid kan det såklart behöva göras oftare.

Hur skapar man trivsel i en trappuppgång?

Det är inte bara städning som spelar roll när det kommer till trivsel. Beroende på fastighetens utformning så finns det många sätt man kan göra det extra trevligt på. Det är också en investering som lönar sig och höjer värdet på fastigheten. I äldre fastigheter kan det vara värt att renovera upp trapphuset så det blir tidstypiskt, det ger ett elegant intryck. Genom att välja rätt kulörer och tidstypiska detaljer så skapas en vacker inramning. Tänk på att det är de små detaljerna som kan avgöra om det blir rätt känsla. I modernare fastigheter brukar väggarna nästan se likadana ut och faktiskt ganska tråkiga. Det kan vara små detaljer som skapar mer trivsel och ett exempel är dekorationsmålning. Det är sällan förknippat med någon större kostnad om det görs i samband med en renovering. Praktisk och vacker belysning är en annan faktor som är avgörande för trivsel. Visst ska belysningen vara enligt regler men det går att välja andra varianter av armaturer än de traditionella lysrören. Läs mer om trappstädning på denna webbsida: https://www.trappstädningvästerås.se

10 Jun 2020

STÄDNING I TOPPKLASS

Marknaden för städföretag är en djungel. På så gott som varje ort i landet kryllar det av städföretag, men långt ifrån alla lever upp till de förväntningar som man som privatperson eller företag ställer på en riktigt bra städning. Här ger vi tips och råd kring hur du ska tänka för att hitta en riktigt bra städleverantör.