Underlätta sin vardag

När man pratar med sina grannar så kan städning av lägenheten komma upp. Men vad hade hänt om man gått ihop allihop? Varför inte anlita ett städbolag till hela huset så man slipper det själv?

Ett vanligt stressmoment i vardagen är städningen. “Usch jag borde städa idag”, är det många som brukar säga. Men vad hade hänt ifall man hade sluppit städa? Bort med tvånget att städa och istället kunna lägga den tiden på annat, som att umgås med familj och vänner. Jobba över de där timmarna man hade behövt. Läsa den trevliga boken. Eller något annat som man kan behöva för att förbättra sin vecka. Bor man i ett flerfamiljshus så kan man kanske också gå ihop med grannarna. På det sättet är det inte omöjligt att man även kan pressa priserna lite extra. Det blir ju inte så lång väg mellan kunderna för städbolaget. Om man tycker att det är lite pinsamt att inte städa själv så blir man dessutom plötsligt inte ensam om det. En gemensam diskussion om hemstädning kan därför vara något för nästa gårdsfest. Troligen är man inte ensam om att ha det i tankarna.

Grannar som samverkar

Idag när familjer kan vara spridda med stora avstånd så är grannarna den nya familjen. Det är viktigt att man får sin privata sfär, men annars kan det vara till mycket nytta. Förutom att man kan gå ihop och boka hemstädning på samma dag så finns det massor med nytta. Är man inte själv hemma så kan grannen låsa upp för städfirman. Man kan även hjälpas åt att vattna blommor och ta hand om posten när man reser bort. Det kan även kännas tryggt att veta att det finns människor runt omkring om något händer. För ett städbolag kan det också kännas bra att veta att grannarna har nycklar och information om något skulle hända.

Man väljer själv

Vad man vill ha städat och när är något som man helt bestämmer själv. Med självklara förbehåll för när städbolaget kan förstås. Oftast räcker det med grund-städningen. Den består av torkning av alla ytor, kök, badrum och dammsugning samt våttork av golv. För någon som har det som sitt yrke går det lekande lätt och snabbt att svänga över alla ytor. Men när man ska göra det själv så kan man lätt fastna vid att packa undan saker. Eller så försöker man laga mat, diska, ta samtal och tvätta samtidigt.

16 Sep 2020

STÄDNING I TOPPKLASS

Marknaden för städföretag är en djungel. På så gott som varje ort i landet kryllar det av städföretag, men långt ifrån alla lever upp till de förväntningar som man som privatperson eller företag ställer på en riktigt bra städning. Här ger vi tips och råd kring hur du ska tänka för att hitta en riktigt bra städleverantör.