Välj rätt skurmaskin

När städning ska utföras professionellt skulle det ta för lång tid att göra det manuellt, det behövs lite mer. En skurmaskin sparar oändligt med tid och kraft. Effektiv städning snabbare!

Det finns städning och så finns det städning. Den version vi alla råkat ut för utförs i hemmet och innebär mer eller mindre väl utförd damning, golvtork och dammsugning. När vi ska ta hand om professionell städning av större ytor som dessutom är svårt smutsade och skräpiga hamnar vi i ett helt annat läge. I praktiken blir det nästan omöjligt för en eller några få personer att på ett tillräckligt snabbt och effektivt sätt ta hand om den sortens arbete. En städmaskin är då ett måste. Endast med en dylik till hands kan stora och rejält smutsiga ytor som används dagligen hållas acceptabelt rena. En skurmaskin är en större investering dock och rimligen behövs en del eftertanke innan köpet genomförs.

Hur ska en bra skurmaskin fungera?

En städmaskin består av flera olika delar. Förutom motor har den två vattentankar, en för renvatten och en för smutsvatten. Under maskinen sitter roterande borstar, vattensug och rondeller med gummiblad. På maskinen brukar ett säte för en person vara placerat. Vad man som städföretag eftersöker är naturligtvis effektivitet. En skurmaskin kan av naturliga skäl inte städa under möbler men maskinen behöver effektivt kunna städa av större golvytor. Då en städmaskin vanligtvis drivs med batteri är det enkelt att förstå att förhållandet mellan batteriet och funktionen behöver vara optimalt. Att behöva ta två skurmaskiner till samma städområde är inte önskvärt försåvitt vi inte talar om enorma anläggningar som flygplatser och dylikt. Tankar som rymmer tillräckligt med vatten, både rent och smutsigt, är också det en del som är viktig. Sist men inte minst behövs också en maskin som faktiskt gör sitt jobb. Resultatet ska inte vara golv med ränder efter kvarbliven smuts!

Ny teknik ger bättre skurmaskiner

Allt sedan städmaskinen införts har man behövt använda en hel del kemikalier. För att få en effektiv rengöring har vatten behövt blandas med diverse ämnen. Idag finns dock annan teknik tillgänglig som gör att man kan begränsa användandet. Detta kombinerat med att maskinerna utvecklats ger skurmaskiner som både är miljöanpassade och effektiva.

29 Apr 2020

STÄDNING I TOPPKLASS

Marknaden för städföretag är en djungel. På så gott som varje ort i landet kryllar det av städföretag, men långt ifrån alla lever upp till de förväntningar som man som privatperson eller företag ställer på en riktigt bra städning. Här ger vi tips och råd kring hur du ska tänka för att hitta en riktigt bra städleverantör.