Viktigt med en ren arbetsplats

En ren arbetsplats måste vara en självklarhet som alla anställda är värda. Men ett rent kontor är även ett ansikte utåt och påverkar både kunder, klienter och samarbetspartners.

För medarbetarnas välbefinnande är det viktigt att kontoret är rent och fräscht. Ett smutsigt kontor är inte trivsamt och skapar inte sällan konflikter och irritation. Dessutom är smuts och damm farligt för hälsan och kan orsaka andningsbesvär och allergier med symtom som trötthet, rinnande ögon och huvudvärk. Har man sådana symptom blir det svårt att prestera på topp och bryr man sig om sina anställda ser man till att kontoret är rent och välstädat.

Det är en dålig idé att låta personalen sköta städningen av lokalerna. Det är bättre att de helhjärtat får lägga sin tid på det som de anställdes för. Särskilt som det i de flesta verksamheter går upp och ner och vissa perioder är mer stressiga än andra. Det kan göra att man då måste välja bort städningen, eller stressa ännu mer för att även hinna med den.

Olika tilläggstjänster

Genom att låta ett professionellt städbolag sköta kontorsstädningen finns det alltså mycket att vinna både för anställda, kunder, klienter och samarbetspartners. Med andra ord är det väl investerade pengar. Det finns många bra städföretag som erbjuder kontorsstädning, speciellt i de lite större städerna som Stockholm, Malmö och Göteborg.

Därför har man ofta stora möjligheter att få ett bra pris eller olika tilläggstjänster som kan underlätta mycket. Vissa städbolag erbjuder genom sina tilläggstjänster exempelvis fönsterputsning, skötsel av växter, att se till att det alltid finns gott kaffe, fixa rena entrémattor, fylla på förrådet med kontorsmaterial etc.

Så hittar man bra kontorsstädning

Är man ett litet kontor brukar det räcka med städning en gång i veckan, men en lite större arbetsplats där mycket folk rör sig kan behöva städas oftare. Det kan vara svårt att veta hur mycket städning man behöver, men man kan börja lätt och sedan efter hand utöka om man märker att behovet är större.

Innan man skriver ett kontrakt med ett städbolag är det bra att först begära in offerter från ett par olika företag. Man kan också fråga om de erbjuder några användbara tilläggstjänster. Det är viktigt att be om referenser och att även kolla upp dessa. Ett tips är att fråga kontorsgrannarna om de har ett städbolag som de kan rekommendera. Att gå på rekommendationer är nästan alltid det bästa.

18 Oct 2020

STÄDNING I TOPPKLASS

Marknaden för städföretag är en djungel. På så gott som varje ort i landet kryllar det av städföretag, men långt ifrån alla lever upp till de förväntningar som man som privatperson eller företag ställer på en riktigt bra städning. Här ger vi tips och råd kring hur du ska tänka för att hitta en riktigt bra städleverantör.